Hjem > Nyheder > Indhold

Hvad er transformatoren med høj frekvens?

Feb 22, 2020

IMG_2483Højfrekvent transformerer den effekttransformator, hvis arbejdsfrekvens overstiger mellemfrekvensen (10 kHz). Det bruges hovedsageligt som højfrekvensomskiftningstransformator i højfrekvensomskifter strømforsyning, men bruges også som højfrekvensomformerens strømforsyning og højfrekvensomformersvejsemaskine.I henhold til arbejdsfrekvensen kan den opdeles i flere kvaliteter: 10 khz-50khz, 50 khz-100khz, 10 0kHz ~ 50 0kHz, {{2} } 0kHz ~ 1 MHz, 10 MHz eller derover.


Højfrekvent transformerHøjfrekvent switching strømforsyning til høj frekvens switching power skifte spænding produktionspunkter vikling vikling bøsning og andre arbejdsprincip transformer er konvertering af vekselstrøm spænding.


Hang Tung ltd har 0010010 nbsp; mere end 30 års erfaring med transformerproduktion, kan vi levere prøver i henhold til designtegningerne.


Vejviser

1 introduktion

2 arbejdsprincip

3 designprincip

4 anvendelsen


Introduktion


Højfrekvent transformerer hovedkomponenten i switching-strømforsyningen.Der er mange topologier inden for skifte strømforsyning.For eksempel i to-bridge-kraftomdannelseskredsløbene tager to skiftetransistorer skift for at frembringe en højfrekvensimpulsbølge på 100 kHz, der derefter konverteres gennem en højfrekvenstransformator til udgangsstrøm. Forholdet mellem omdrejninger i hver vikling af højfrekvenstransformatoren bestemmer udgangsspændingen.Et typisk halvbro-type transformatorkredsløb i det mest iøjnefaldende er tre højfrekvente transformatorer, hovedtransformatoren, transformatoren og hjælpetransformatoren (standby-transformer), hver transformator i statens regler har sin egen måling, såsom hovedtransformator, så længe da det er mere end 200 w strømforsyning, skal dens kernediameter (niveau) ikke være mindre end 35 mm.Og hjælpetransformatoren, når strømforsyningen ikke overstiger 300 W, er dens kernediameter på 16 mm nok.


Arbejdsprincip

En transformer er en enhed, der transformerer vekselstrømspænding, strøm og impedans. Når der er vekselstrøm i den primære spole, genereres der en magnetisk flux i jernkernen (eller magnetisk kerne) for at inducere spænding (eller strøm) i den sekundære spole.

En transformer består af en jernkerne (eller magnetisk kerne) og en spole, der har to eller flere viklinger.

IMG_2629


Hang Tung Transformer

Designprincipper

Ved udformningen af ​​højfrekvente transformere skal transformatorers lækageinduktans og distribueret kapacitet minimeres, fordi højfrekvente transformere transmitterer højfrekvente puls kvadratbølgesignaler i skiftende strømforsyninger.Under transmissioner kan transmission, lækageinduktans og distribueret kapacitans forårsage overspændingsstrømme og spidsspændinger samt toposcillationer, hvilket resulterer i øgede tab.Generelt styres transformatorens lækageinduktans til 1% ~ 3% af den primære induktans.


Lækageinduktans af primærspole - lækageinduktans af transformer er forårsaget af ufuldstændig kobling af magnetisk flux mellem primærspole og sekundærspole, mellem lag og mellem sving.


Distribueret kapacitans - mellem omdrejningerne i transformatorviklingen, mellem de øvre og nedre lag af den samme vikling, mellem forskellige viklinger og mellem viklingerne og afskærmningslaget kaldes distribueret kapacitans.


Primær vikling - den primære vikling skal placeres i det inderste lag, så længden af ​​hver omdrejning af den primære vikling af transformeren er den korteste, så at hele viklingen af ​​tråden er mindst, hvilket effektivt reducerer fordelingen af den primære viklingskapacitans.


Sekundærvikling - efter vikling af primærviklingen skal sekundærviklingen vikles med (3-5) lag af isoleringsbaggrund.På denne måde kan kapacitansen mellem den primære vikling og den sekundære vikling reduceres, og isoleringsstyrken mellem den primære vikling og den sekundære vikling kan øges.


Forspændingsvikling - om forspændingsviklingen vikles mellem det primære og sekundære eller i det yderste lag afhænger af, om koblingsforsyningen justeres i henhold til sekundær- eller primærspændingen.[Hang Tung Ltd]


Ansøgning


Højfrekvent transformerer den effekttransformator, hvis arbejdsfrekvens overstiger mellemfrekvensen (10 kHz). Det bruges hovedsageligt som højfrekvensomskiftningstransformator i højfrekvensomskifter strømforsyning, men bruges også som højfrekvensomformerens strømforsyning og højfrekvensomformersvejsemaskine.


I henhold til arbejdsfrekvensen kan den opdeles i flere kvaliteter: 10 khz-50khz, 50 khz-100khz, 10 0kHz ~ 50 0kHz, {{2} } 0kHz ~ 1 MHz, 1 MHz eller derover.I tilfælde af stor transmissionskraft bruges IGBT generelt til strømforsyningsenheder. IGBT har et fænomen med slukket strøm, så dens driftsfrekvens er relativt lav.Transmission er relativt lille, kan bruge MOSFET, driftsfrekvensen er relativt høj.


IMG_2481