Hjem > Nyheder > Indhold

Verdens første 6G eksperimentelle satellit blev lanceret med succes

Nov 06, 2020

5G er ikke afsluttet endnu, og verdens' s første 6G eksperimentelle satellit er blevet lanceret!

Ifølge relevante rapporter hedder den lancerede satellit" University of Electronic Science and Technology of China" ;, som er den første satellit opkaldt efter universitetet siden dets oprettelse.

Satellitten blev løftet af på en lang marts 6 raket den 6. november og trådte ind i den tilsigtede bane.


“电子科技大学号”卫星

University of Electronic Science and Technology satellitSatellitten, der vejer 70 kg og blev udviklet i fællesskab af University of Electronic Science and Technology of China (UESTC) og China Aerospace Science and Technology Corporation (ASTRA), bærer en terahertz-satellitkommunikationsnyttelast til en 6G-test, som vil være den verdens' s første tekniske verifikation af Terahertz-kommunikation i et rumapplikationsscenarie ifølge rapporten.


Derudover vil uESTC også blive brugt til opførelse af smarte byer, katastrofeforebyggelse og afbødning, jordplanlægning, miljøbeskyttelse og overvågning af større infrastrukturkonstruktioner.


Den vellykkede lancering af UNIVERSITY of Electronic Science and Technology er af stor betydning, hvilket markerer et gennembrud inden for Terahertz kommunikationsteknologi i Kina.


Det er kendt, at Terahertz-kommunikation har fordele såsom rige spektrumressourcer, høj transmissionshastighed og let realisering af kommunikation og opfattelsesintegration. Det har vigtige applikationsudsigter inden for jord- og rumkommunikation og er en af ​​nøgleteknologierne i den sjette generation af mobilkommunikation (6G) i verden.


På nuværende tidspunkt har Kina lagt et godt fundament inden for 5G-kommunikationsteknologi og andre aspekter. Det menes, at 6G-teknologi vil føre an i fremtiden.