Hjem > Nyheder > Indhold

Ny energikøretøj HPHF Transformer

Oct 10, 2020

Inden for nye energibiler og applikationer til bilelektronik betragtes siliciumcarbid og galliumnitrid som" stjerner" i de senere år, og den nye infrastrukturpolitik har gjort opladning af bunker til den hotteste" netto berømtheder" dette år.Højeffektiv højfrekvent transformerforsyninger har vakt stor opmærksomhed i" hurtig opladning" anvendelse af nye energibiler.

fast charge high power high-frequency transformer

Det er underforstået, at de samme vigtige magnetiske komponenter i opladningsmodulet, især transformatorens innovation, halter bagefter. Strømforsyningsingeniører ved, at strømforsyningsdesign altid skal finde en balance mellem faktorer på kortniveau og systemniveau som størrelse, effektivitet / varmeafledning og EMI. Transformatoren optager en betydelig plads inde i opladeren, og dens lydstyrke afhænger af omskifterfrekvensen på omskifterrøret. Med introduktionen af ​​SiC- og GaN-strømrør med højere skiftfrekvens kan transformatoren i opladningsbunken være mindre, lettere at designe og levere mere strøm. Imidlertid er det vanskeligt at øge driftsfrekvensen med den traditionelle transformerstruktur, og der er en effekt / frekvensbarriere i applikationer med høj effekt på grund af problemer med højfrekvent tab og varmeafledning.


For at fremskynde opladningsbunkerne kan de eksisterende hurtigopladningsbunker kun bruge flere transformere parallelt. Dette kræver ikke kun forøgelse af tilsvarende understøttende komponenter, men også fordi jo højere frekvens og effekt, jo større er tabet. For at håndtere varmespredningsstyring og multitransformatorenhed skal opladningsbunken gøres større. Besæt banen og vind start, din opladningsbunke kan stadig tabe i" sidste omgang" ;.