Hjem > Nyheder > Indhold

Ny Energi Køretøj HPHF Transformer

Oct 10, 2020

Inden for nye energikøretøjer og bilindustrien elektronik applikationer, silicium carbide og gallium nitride betragtes som "stjerner" i de seneste år, og den nye infrastruktur politik har gjort opladning bunker de hotteste "netto berømtheder" i år.Højeffekthøjfrekvent transformerforsyningen har tiltrukket sig stor opmærksomhed i forbindelse med anvendelsen af nye energikøretøjer med "hurtig opladning".

fast charge high power high-frequency transformer

Det er underforstået, at de samme vigtige magnetiske komponenter i opladningsmodulet, især transformatorens innovation, halter bagefter. Strømforsyningsingeniører ved, at strømforsyningsdesign altid skal finde en balance mellem faktorer på bestyrelsesniveau og systemniveau, f.eks. Transformeren optager en betydelig plads inde i opladeren, og dens volumen afhænger af afbryderrørets koblingsfrekvens. Med indførelsen af højere koblingsfrekvens SiC og GaN strømrør, kan transformeren af opladningen bunke være mindre, lettere at designe, og output mere magt. Men i højeffektapplikationer er det på grund af højfrekvente tab og varmeafledning vanskeligt at øge driftsfrekvensen med den traditionelle transformerstruktur, og der er en effekt/frekvensbarriere.


For at fremskynde opladningsbunkerne kan de eksisterende hurtigopladningsbunker kun bruge flere transformatorer parallelt. Dette kræver ikke kun en stigning i de tilsvarende understøttende komponenter, men også, fordi jo højere frekvens og effekt, jo større tab. For at håndtere varmeafledningsstyring og multitransformersamling skal ladebunken gøres større. Besætte sporet og vinde starten, kan din opladning bunke stadig tabe i den "sidste omgang".