Hjem > Nyheder > Indhold

Tekniske parametre med højfrekvent transformator

Sep 05, 2017

Tekniske parametre med højfrekvent transformator

Produktion og tekniske parametre af højfrekvent transformer

En pulstransformator kan også betegnes som en omskiftningstransformator eller simpelthen en højfrekvent transformer. I den traditionelle højfrekvente transformator design, på grund af begrænsningerne i kernematerialet, er dens driftsfrekvens lav, normalt omkring 20kHz. Med den løbende udvikling af elteknologi er minisystemer, strømforsyning, højfrekvens og høj effekt blevet en evig forskningsretning og udviklingstendens. Derfor er undersøgelsen af ​​brugen af ​​højfrekvenskrafttransformator at reducere strømstyrkenes volumen, forbedre effektudgangseffektforholdet mellem nøglefaktorerne.

Med den løbende udvidelse af applikationsteknologi, skifter strømforsyningsprogrammer mere og mere, men den vigtigste teknologi og produktion af vekselstrømsforsyning er hovedfokuset i produktionen af ​​koblingstransformator komponenter.

Switching transformer og forskellen mellem almindelige transformere har generelt følgende:

(1) Strømforsyningsspændingen er ikke en sinusbølge, men AC-firkantbølgen, den primære viklingsstrøm er ikke-sinusbølge.

(2) transformatorens arbejdsfrekvens er relativt høj, sædvanligvis i titusen af ​​Hertz eller endda op til flere hundrede tusinde Hertz. Ved bestemmelse af kernematerialet og tabet skal anses for at imødekomme behovet for højfrekvent arbejde og kernen i virkningen af ​​høje harmonikere.

(3) snoede linjer er mere komplekse, de fleste har en centralt tryk. Dette øger ikke kun størrelsen af ​​den primære vikling, øger transformatorens størrelse og vægt, men ændrer også fordeling af viklinger i kernevinduet.

Valg af transformator kerne og bestemmelse af arbejdspunkt.

2,1 kerne materiale valg

Ud fra transformatorens præstationskrav ser vi, at det traditionelle tyndvæggede siliciumstål har været svært at opfylde transformatoren i frekvensen, brugen af ​​miljømæssige designkrav. Kernematerialet betragtes kun fra permalloy, ferritmaterialer, koboltbaserede amorfe legeringer og ultra-mikrokrystallinske legeringer i adskillige materialer, der skal overvejes. Permalloy, koboltbaseret amorf høj pris, om ferritmateriale flere gange, mens mætningsmagnetisk induktions Bs ikke er meget høj, og behandlingsprocessen er kompleks. Under hensyntagen til den effektudgangseffekt, vi har brug for, er ikke høj, ca. 30W, derfor syntesen af ​​flere materialer, præstationssammenligningen, valgte vi en mættet magnetisk induktion Bs højere, temperaturstabilitet, lav pris, let forarbejdningskostnad Lavere zinkmangan ferrit materiale, og brug dette materiale som rammen af ​​EI28 til at pakke pulstransformatoren i dette eksempel.